За нас

“САФАРИ – М” ЕООД ОТБЕЛЯЗВА 30 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Фирмата е създадена през 1990г. Започва като ЕТ САФАРИ-МХ Пламен Генчев. От 1994г. е регистрирана и „Сафари-М” ЕООД.

Обработва 25 000 дка в селата Борисово, Ряхово, Стамболово, Кошарна и Малко Враново - Община Сливо поле, Област Русе. Фирмата се занимава основно със зърнопроизводство като основните култури, които се засяват, са: 10 000 дка пшеница, 3 000 дка слънчоглед, 6 000 дка рапица, 3 000 дка царевицата като 1 700 дка от нея е поливна, като 700 дка е на капково напояване, а 1000 дка – с поливни машини, 1 000 дка люцерна, както и етеричномаслени култури: 2 000 дка резене и 300 дка лавандула.

Културите, които са свързани с развитието на стопанството на „Сафари-М” ЕООД, са резене и лавандула. Площите, които се обработват са в преход и към биологично производство, от които в новоизградената дестилерия се произвежда етерично масло от резене и лавандула. Произвежданите масла са търсени във Франция, Германия, Италия, САЩ и др.

„Сафари-М”  ЕООД работи с немски контрагенти, които изкупуват семена резене и ги използват за ароматизиране на чайове. Фирмата разполага  със сертификат за биопроизводство, което дава възможности за реализация на продукцията на вътрешния и външния пазар.

Фирмата е изпълнила проект по мярка 4.2.”Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” по Програмата за развитие на селските райони. С подкрепата на тази програма са изградени дестилерия за производство на масло от резене, цех за производство на пелети и цех за почистване на семена. Новият обект се намира в базата на фирмата в село Ряхово. В него ще се открият още 8-10 работни места.

„Сафари-М” ЕООД има солиден опит в реализацията на проекти по европейски програми и е сред първите бенефициенти, работи още 2003 г. по САПАРД и е закупена техника. След това са реализирани още два проекта по 121 мярка на ПРСР на обща стойност около 1,5 млн. лв.

Фирма „Сафари-М” ЕООД има 52 работници и служители на постоянен трудов договор. В момента разполага с изключително модерен машинен парк за обработка на земеделски земи. Техниката е от марките „Джон Диър”, „Дойц”, „Клас Лексион”. Отделно фирмата има и транспортна дейност и притежава тирове с гондоли. Те извозват продукцията директно до търговци и до пристанището във Варна. Транспортните  средства са необходими за превозване на огромни количества препарати и семена.

Фирмата  има афинитет към инновациите и се е насочила към т.нар. No-till технология, която помага за намаляване на разходите за подхранване на културите.

В управлението на Сафари-М ЕООД помагат съпругата на Пламен Генчев- Ванюша Генчева и синовете му Валентин и Красимир. Двамата младежи успешно вървят по стъпките на баща си. Валентин е завършил перспективна специалност по бизнес и мениджмънт във Варна, а брат му Красмир е завършил «Растителна защита» в Пловдивският аграрен университет.

Дейността на Пламен Генчев доказва, че и в България може да развиваш успешен бизнес. През всичките години на професионално развитие се е придържал към девиза «Трябва да се експериментира» и резултатите от смелите му решения са прекрасните му поля и модерен машинен парк.

 

 

© 2020 Safari M All rights reserved!